febr003.jpg
0002b2.gif
marc001.gif
2.Évfolyam 2. szám
Március
Nagyböjt

Hanvazószerda és Nagycsütörtök este közötti időszakot nevezzük így. Ez a 40 napos időszak arra kell szolgáljon, hogy felkészüljünk Húsvétra. Az Egyház parancsa szerint Hamvazószerdán és Nagyböjt péntekjein hústilalom van.
Ha csak ennyi a Nagyböjt, hát nem különösebben vonzó. De ha a szabályok és parancsok között meglátjuk a szenvedő Krisztust, akkor mást jelent ez a 40 nap. Jézus szenvedett, és meghalt értünk. Nem azért, mert megérdemeljük, hanem mert végtelenül szeret. Ha egy kicsit is szeretnénk Jézushoz tartozni, akkor nem mérlegelünk. A lemondásainkat, apró áldozatainkat - többet imádkozunk, Keresztutat végzünk, nem nézünk TV-t - tesszük Jézus szenvedése mellé örömmel, szeretettel. Az Úr a vidám böjtölőket szereti!

( Marika néni )

/a>
marc1a.gif
marcreddiv.gif
marc1c.gif

Egyházközségünkben missziózott

a Regnum Christi Katolikus Mozgalom

Február 21-23. között Isaszegre látogatott harminc fiatal, egy pap és egy testvér. Michael atya és János testvér az 1941-ben Mexikóban alapított Krisztus Légiója Kongregációhoz tartoznak. A kongregáció jelen pillanatban a világ leggyorsabban fejlődő szerzetesi közössége. A Regnum Christi Katolikus Mozgalom laikusokból álló közösség, mely a kongregáció köré csoportosul. Egyik fő tevékenysége - a fiatalok nevelése mellett - missziók szervezése. Az isaszegi misszió alkalmával házakba kopogtattunk be, beszélgettünk, imádkoztunk a minket igen kedvesen fogadó háziakkal. A misszió alatt rá kellett döbbennem arra, hogy nagyon sok értékes és mélyen vallásos ember él Isaszegen. A fiataloknak főző anyukáknak, a süteményeket sütő asszonyoknak, a Mária Légiósoknak, a hitoktatóknak, József atyának, ifj. Ecseri Pali bácsinak nagyon sok részük volt abban, hogy ilyen jól sikerült a misszió. Ha szeretnék a kedves Olvasók, hogy gyermekeik, unokáik egy jó közösségbe tartozzanak, vasárnaponként 16-17 óráig az isaszegi Katolikus Otthonban csoportfoglalkozásokat (ECYD) tart Budaházi Anikó az általános iskolás lányoknak, Budaházi Árpád (tel.: 06-30-454-9179) pedig ugyanebben az időpontban, ugyanot általános iskolás fiúknak. A foglalkozásokon játszunk, beszélgetünk, focizunk (a fiúk), imádkozunk. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Budaházi Árpád, Pálinkás Zoltán

konyv.gif