Röviden a Herman Ottó természetvédő szakkör céljairól

Fő célunk a természetet óvó és féltő szemléletmód kialakítása a tanuló ifjúság körében!

Isaszeg természeti értékeinek felkutatása és bemutatása. A védett természeti értékek, minél jobb megismerése. A kirándulásokhoz szükséges készségek elsajátítása. Részt vétel különböző országos "zöld" akciók isaszegi megszervezésében, például Zöld Szív Napja, Föld Napja, Világtakarítási Nap, Földünkért Világnap, stb.

AIR POLLUTION PROJECT EUROPE
AIR POLLUTION PROJECT EUROPE

Terveinkről:

Szeretnénk 2002-ben a Föld Napja tiszteletére az általános iskolások részére vetélkedőt megszervezni. Ehhez feladatlapokat készítenénk az alsó és felső tagozatosok részére.

Szintén szeretnénk egy felmérést elkészíteni az iskolákban "Mennyire vagy zöld" címmel. Ebből a felmérésből szeretnénk választ kapni, a mai ifjúság környezetkultúra iránti igényéről.

Szeretnénk azt a tervünket megvalósítani, hogy a Madách Imre úton lévő oktatási és közművelődési intézmények (iskola, óvoda, múzeum, tornacsarnok) előtt az Önkormányzat szemétgyűjtő edényeket helyezzen el.

Dr. Gémesi György, Isaszeg országgyűlési képviselőjénél és a helyi Önkormányzatnál szorgalmazni szeretnénk az Isaszeg és Gödöllő közötti kerékpárút kiépítését. A jelenlegi forgalom igen nagy, mely komolyan veszélyezteti az úton kerékpárral közlekedő gyermekeinket.

Folyamatosan mérjük fel a község közigazgatási határán belül, az idős öreg fákat, melyeket szeretnénk Isaszeg Önkormányzatánál helyi védettségben részesíteni.

A Rákos-patak Tájsebészeti kampányban való aktív részvétel. A vízfolyás mentén illegális hulladéklerakók felkutatása és felszámolása.¯

Utolsó frissítés: 2005. február 23.