A Herman Ottó természetvédő szakkör részvétele pályázatokon, versenyeken

1997-ben a Független Ökológiai Központ által meghirdetett "Ültess fát utódaidnak" c. pályázatán is részt vettünk. Szakkörünk a pályázaton eredményesen szerepelt és 50.000,-Ft összeget nyert el, őshonos fafajták ültetésére. Ezáltal elkezdtük egy leendő Zöld Szíves liget, kerékpáros pihenőhely kialakítását. A terv elkészítésében Csáky Péter természetvédelmi területkezelő, az ültetésnél Kovács András az ÉDEN-KERT faiskola vezetője nyújtott sokrétű szakmai segítséget. A Polgármesteri Hivatal a pénzügyi lebonyolításban segített, valamint a szükséges szerszámokat biztosította. Az ültetést szakkörünk tagjai végezték el.

1998. június 11-én az Európai Levegőszennyeződési Projekt lezárásaként, ennek hazai és nemzetközi tapasztalatairól szóló konferencián vettünk részt. A TIT Stúdióban megrendezett, egész napos program végén, eredményes munkánk elismeréseként és a "program gyakorlati eredményei munkánkban" c. pályázaton, elért 4. helyezésünkért, elismerő oklevélben részesültünk és sok - sok ajándékot vehettünk át!

A CSAPATUNK (1)A CSAPATUNK (2)
A CSAPATUNK (3)OKLEVÉL

2001. évben a Mobilitás és az ISM által meghirdetett IFJ-GY-01-B jelű pályázatra egy komoly pályázati anyagot nyújtottunk be (ifjúsági szervezetek számítástechnikai ellátottsága). Sajnos annak ellenére, hogy pályázatunk tartalmilag megfelelő volt, sajnos forráshiányra hivatkozva a Bíráló Bizottság elutasította.

2001. június hónapban a Magyar Természetvédők Szövetsége vállalta, azon tagszervezetei számára, akik nem rendelkeznek számítógéppel vagy nem bejegyzett szervezetek, hogy közös pályázatot nyújt be a Miniszterelnöki Hivatalhoz IKB "Az információs társadalom megvalósításában közreműködő civil szervezetek támogatása" B jelű pályázathoz.

A közös pályázatra csoportunk is jelentkezett. Nem rég kaptuk az örömteli értesítést, hogy sorsolás útján, azon boldog szerencsések között lehetünk, akik az MTVSZ pályázata útján egy értékes IBM (333.000,-Ft) számítógépet kapnak majd. Ennek nagyon megörültünk és további új terveket kezdtünk el "szövögetni"!

A számítógépet 2001. december 22-én, "karácsonyi ajándékként" vehettük birtokba, bensőséges ünnepség keretében.

Utolsó frissítés: 2002. augusztus 30.